Nieuwbouw - Bosvilla Weert

Eerst de bomen, dan de villa

De omgeving waarin deze rietgedekte villa ligt, was militair terrein totdat de gemeente besloot om er een villawijk van te maken. Een van de uitgangspunten bij de ontwikkeling was het behoud van de bomen die er staan.

Naast de feitelijkheden van het beeld- en kwaliteitsplan van de gemeente, luisterden de architecten naar de wensen van de opdrachtgevers. De toekomstige bewoners hadden zich goed georiënteerd en wisten wat ze wilden: een chique woning, maar ook eigentijds en warm met gebruik van veel natuurlijke materialen zoals riet, natuursteen en hout. 

image image image image image
Van de afwerking tot de vriendelijkheid van het personeel; samenwerken met Tijn en zijn team is een waar genoegen. Wat zijn hun sterke punten? Sterke en duidelijke communicatie, een realistisch budget en een heldere en overzichtelijke planning, die volgens iedere deadline werd uitgevoerd. Er zijn goede vakmensen en onderaannemers, maar de bouwbegeleiding bij Stempel is helemaal top.

Opdrachtgever

image image image image image

Over doken en deuvels  

Mooi detail bij het overdekt terras zijn de houten doken en deuvels om zo het robuuste karakter van de eikenhouten balken nog beter tot zijn recht te laten komen. De wijnkamer grenst aan zowel de living als aan de woonkamer. Deze aparte ruimte was een diep gekoesterde wens van de bewoners. Het is een heerlijke plek om een lekker wijntje uit te zoeken. Door de klimaatbeheersing en de indirecte verlichting is ze niet alleen praktisch maar ook esthetisch. Deze wijnkamer is een genot voor het oog.” 

image image image image image

Architect: Margry|Arts architecten

Foto's: The Art of Living magazine - Fotografie: Patrick Meis (copyright)

Heb je bouwplannen?
Wij maken graag vrijblijvend een passende offerte.